Kdo smo?

Skupnost Profi Starš je nastala kot produkt prijateljstva in skupne vizije dveh oseb, ki sta pogumno sledili svojim sanjam, pediatrinje Tine Božičnik in Teje Klavs, ki s svojimi dogodki pod imenom Srečanje Trebuščkov pomaga bodočim mamicam skozi lepšo nosečnost in porod.

PROFI STARŠ je skupnost, ki je bila oblikovana z željo in namenom, da postane prostor sproščene komunikacije s strokovnjaki iz različnih področij, ki bodo vsem (novopečenim) mamicam in očkom poskušali odgovoriti na marsikatero vprašanje.

Želimo biti drugačni od drugih, kar tudi smo, saj smo STROKOVNI in SRČNI. Prav zaradi tega smo poskrbeli, da v naši skupnosti še posebej občutljive in ranljive nosečke NE BOSTE tarče nestrokovnih in predvsem samooklicanih strokovnjakov, ki sicer zvenijo lepo, a so daleč od priporočenega in od resnice, najti pa jih je mogoče vsepovsod. Predvsem na spletu. Omenjeni navadno niso niti iz stroke in imajo le eno izkušnjo – svojo – iz katere izpeljejo svojo verzijo resnice, ki jo prodajajo za edino pravo. Življenje pa ni takšno. Niti dva človeka nista popolnoma enaka, niti enojajčna dvojčka ne.

Zato, da lahko nekoga VARNO pelješ čez najpomembnejše dogodke v življenju je pomembno ogromno znanja, veliko izkušenj in dela z ogromno ljudmi po strokovni plati, šele takrat lahko svetuješ varno in posameznemu staršu in otroku prilagojeno ter ga opogumiš in lahko pokažeš, da lahko zaupa svojemu avtentičnemu jaz. ZATO smo tukaj MI.

Naša vizija

Vizija skupnosti Profi Starš je spreminjati svet na bolje in pokazati vsakemu staršu, da si lahko zaupa in da je varno in naravno slediti sebi in otroku. Vsak starš sanja o lepem odnosu s svojim otrokom. Naše poslanstvo je predajanje znanja kako spoznati svojega otroka, kako mu slediti in kako se z njim povezati. Skupaj z našo razširjeno ekipo strokovnjakov vam želimo pokazati pot do zaupanja vase preko strokovnih, preverjenih, varnih vendar ne ozkoglednih in na srčen način in brez obsojanja podanih informacij. Srečna družina se začne z mirnim, srečnim, izpolnjenim in zadovoljnim staršem oziroma tistim , ki se na to vlogo šele pripravlja. Zavedamo se časa v katerem živimo in želje, ki tli v slehernem staršu. Želje vzgojiti srečnega, zadovoljnega, uspešnega in zdravega otroka.

Razširjeno ekipo PROFI STARŠ strokovnjakov sestavljajo:

Tina Božičnik, dr. med. je specialistka pediatrinja, mama in akupunkturologinja, mednarodna wellness strokovnjakinja in strokovna in idejna vodja Profi Starš projekta. Njeno posebno področje delovanja je integrativna medicina. Meni, da biti pediater ni le povezano z zdravljenjem otrok, ampak celostno obravnavo in zdravljenjem družine. Posebej poudarja pomembnost prvih let življenja v celostnem razvoju posameznika. Otroci se učijo s posnemanjem. Zato morajo starši postati najboljša verzija sebe, da so lahko najboljši vzorniki. Ti si kar so tvoja prepričanja in takšno bo tudi tvoje življenje, pravi. Življenje pa se začne v maternici, zato daje posebno težo tudi na strokovnem, sočutnem suportu nosečnic.

Zdravnica Tina, kot jo kličejo njeni mali pacienti daje poudarek na zavestno in sočutno vzgojo, kjer starši ne pozabijo nase, hkrati pa se zavedajo, da si otroka ne lastijo, temveč mu dovoljujejo, da se razvije v popolno avtentično osebnost.

Ko starši poskušajo njene paciente prestrašiti, da bodo šli k zdravniku, če ne bodo pridni, se njeni mali junaki takoj razveselijo, da gredo k Tini. Ko jo vidijo, ji z veseljem stečejo v naročje. Zdravnica Tina je prava odvetnica otrok. Njeno mnenje je, da problematičen otrok ne obstaja. To je samo otrok, ki ga starši ne razumejo in ne slišijo. Otrok, ki nima povezave s starši.

Dr. Božičnikova kombinira svoje talente in strast, da pomaga, inspirira, motivira starše po celem svetu, da postanejo pozitivnejši, neustrašni in spoznajo svojo pravo notranjo moč.

Nastja Pavel je končala dodiplomski študij babištva in podiplomski študij zdravstvene nege. Z delom v praksi je ugotovila, da rada predaja znanje, zato se je odločila za doktorski študij pedagogike. Je lastnica blagovne znamke Moja babica, preko katere želi deliti relevantne informacije glede nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja, na podlagi katerih boste pari lažje sprejeli odločitve glede vaše (zdravstvene) oskrbe v tem obdobju. Pri svojem delu v sklopu priprav na porod in starševstvo prisluhne individualnim potrebam para in je zagovornica multidisciplinarnega sodelovanja, saj meni, da ima le tako lahko ženska oz. družina najboljšo oskrbo. Vabljeni, da obiščete spletno stran: http://mojababica.si/o-meni/

Angelika Maria Höbenreich je končala študij medicine na Medicinski fakulteti v Gradcu in nato najprej končala specializacijo na področju družinske medicine na avstrijskem štajerskem in koroškem.

Ker je zagovornica žensk in jo povsem fascinira žensko telo, njegova moč ter sposobnost preoblikovanja in transformacije, se je odločila za nadaljnjo specializacijo na področju ginekologije in porodništva. Trenutno je zaposlena v avstrijski bolnici, kjer si je pridobila izkušnje v ginekološki ambulanti, operacijski kakor tudi v porodniški sobi.

Ker prisega na celovit pristop v medicini si je še dodatno osvojila znanje v ajurvedski medicini.

Razume vsakodnevne negotovosti, pomisleke in strahove žensk, ki hočejo postati noseče, so noseče ali žensk po porodu. Zato želi da bi dobile vse strokovne informacije ter praktične nasvete, da se lahko ustrezno pripravijo na največji izziv svojega življenja.

Teja Klavs, svetovalka za nošenje, bodoča mama, ustanoviteljica in vodja festivala Minimanija in dogodkov Srečanje trebuščkov – izobraževalnega popoldneva za nosečke. Izvršilna in idejna vodja projekta Profi Starš in lastnica butične trgovinice All4Kids.